Меню

Хиперинверторна технология

Хиперинверторни климатици са най-високият клас инвертори, чийто коефициент на преобразуване COP обикновено е по-висок от 5. Характеризират се с изключително високо качество, по-висока енергийна ефективност, възможно най-ниско ниво на шум и безупречна работа, дори и при екстремни климатични условия от –20 ⁰C. Някои модели хиперинверторни климатици са снабдени с иновативни технологии за пречистване на въздуха, вентилация и контрол на влажността, както и защита от микроорганизми, алергени и акари. Този вид климатици се отличават с енергиен клас А+++ на охлаждане и отопление и могат да задоволят изискванията на най-претенциозните клиенти. Произвеждат се различни модели хиперинверторни климатици с модерен и стилен дизайн, което ги прави подходящи за монтиране в различни помещения. Приложими са както за битова климатизация, така и за административни, обществени, търговски, производствени сгради, дори и за сървърни помещения, където изискванията за поддържане на ниски температури са изключително стриктни.

 


Здравословна среда

Всеки хиперинверторен климатик е усъвършенстван продукт, който съчетава най-новите технологични разработки на управление на компресора с иновации при механичните компоненти. Основните цели при разработването на хиперинверторни климатици са от една страна постигане на максимална енергийна ефективност, а от друга - грижа за здравето на потребителите. Този тип климатици е резултат от комбинирането на върховите иновации в различни области като микробиология, химическа индустрия, здравеопазване и дори интериорен дизайн. Основното предназначение на всички хиперинверторни климатици е създаването на оптимален температурен комфорт в условията на здравословна и чиста среда. Изберете високото и доказано качество на предлаганите хиперинверторни климатици, за да се погрижите за семейството си.

 


Основни предимства на хиперинверторните климатици са:


Бързи и мощни при отопление

С хиперинверторната технология се постига по-кратък период за отопление на помещенията през зимния период, когато външната температура е по-ниска от -10 ⁰С. По-високата скорост на въртене на компресора осигурява висока изходна мощност при стартиране, което улеснява по-бързото постигане на зададената температура. Хиперинверторните климатици постигат оптимален температурен комфорт, висока енергийна ефективност и ниска консумация на електроенергия. Работната скорост на компресора и промените на температурата в помещението се следят прецизно, за да се изчисли най-ефективното подаване на напрежение за поддържане на температурата в комфортни граници.

 


Стабилно управление и енергийна ефективност

Усъвършенстваното управление на компресора при хиперинверторната технология позволява да спестите допълнителни средства от месечните разходи за охлаждане или отопление. При този вид климатици коефициентите на преобразуване на енергията са най-високи /COP за отопление и EER за охлаждане/, което означава, че отдаваната енергия е около 5 пъти повече от консумираната. Като резултат се получава изключително нисък разход на електроенергия и висока енергийна ефективност. Средният разход при повечето хиперинверторни климатици в режим на отопление е под 0,1 kW. Първоначалната инвестиция за закупуване и монтиране на такъв вид климатик е по-голяма, но при експлоатация тя бързо започва да се възвръща чрез намалените разходи за електроенергия.

 


Работа при екстремни условия

Ако сте решили да използвате климатична техника за отопление и охлаждане на дома или офиса, е добре да предвидите екстремните ниски температури през зимните месеци. Хиперинверторната технология позволява на климатиците да работят при по-ниски температури на външната среда, като ефективността в работен режим остава почти непроменена. Можете да бъдете сигурни, че даже и при -20 ⁰С вашият хиперинверторен климатик ще отоплява помещението и ще създава оптимален комфорт.


  1. Mitsubishi Heavy
  2. AUX
  3. Daikin
  4. General
  5. Gree
  6. Toshiba
  7. Nippon
  8. Fujitsu
  9. Mitsubishi Electric
© 2003-2021 - Bittel Всички права запазени. Онлайн решаване на спорове
Klimaticite.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. Продължавайки да ползвате сайта ни, Вие се съгласявате с това. Още информация
Чат с нас!