Меню

Перфектно интериорно решение

Всички климатици от касетъчен тип се вписват идеално в интериора на помещенията било то в административни или жилищни сгради, ресторанти, заседателни зали. Този тип климатици са перфектно интериорно решение, защото спестяват място в помещението и се вписват към всеки вътрешен дизайн. Равномерното разпределение на въздушния поток в съчетание с тихия работен режим създава уютна атмосфера за вашите клиенти, гости и за вас самите. Всеки касетъчен климатик е проектиран за монтаж в окачен таван, но позволява възможност да бъде монтиран и в нестандартен таван, изработен от гипсокартон или друг материал. Разграничават се два модела касетъчни климатици в зависимост от размерите: 60 x 60 см и 90 x 90 см. При моделите 60 x 60 см, размерът е идентичен с растера на окачения таван и вътрешното тяло на климатика идеално пасва в един отвор, като заменя една плоча от растера. Те са по-подходящи за по-малки помещения, където не се изисква голяма мощност. Размерът 90 х 90 см се използва за по-големи помещения, като се поставя в центъра на четири растерни плочи от окачения таван. Обикновено с тях се постига по-равномерно разпределение на въздушния поток, с което се създава усещане за максимален комфорт.

 


Начин на работа

Моделите касетъчни климатици работят на същия принцип, както стенните климатици, като разликата е, че вътрешното тяло е монтирано в тавана вместо на стената. Охлаждането или затоплянето на въздуха се извършва, като той се всмуква в средата на касетата, преминава през решетката, филтъра и топлообменника, след което се извежда от две, три или четири страни в зависимост от типа на тялото. Външното тяло на този климатик се поставя отвън, точно както се поставят телата на стенните и други климатици. Най-често срещани са четирипътните касети, като някои от тях имат опция с допълнителни елементи да се превърнат в трипътни или двупътни.

 


Приложение

Всички модели касетъчни климатици се предлагат в широка гама от мощности и размери, а клиентът има неограничена възможност за избор на подходящ климатик. Касетите са подходящи за големи помещения, но могат да бъдат използвани и при жилищни приложния. Тъй като те заемат голяма част от тавана и монтажът е специфичен, е най-добре да се консултирате със специалист, който ще ви посъветва къде точно би било най-добре и безопасно да се инсталира този вид климатик. Най-подходящото място за монтаж на климатик от касетъчен тип е там, където въздушният поток ще бъде балансиран, а достъпът до вътрешното тяло е лесен за почистване и поддръжка. Въпреки че производителността на климатиците от касетъчен тип е съизмерима с другите типове климатици, те се използват предимно за монтаж в търговски обекти, което спестява необходима търговска площ, като тенденцията е да се избират касетъчни климатици с по-голяма мощност от стенните климатици. Моделите климатици от касетъчен тип са високотехнологични решения, които се отличават с възможност за гъвкав монтаж – можете да ги инсталирате в ъгли, по протежение на стени или в помещения с нестандартна форма. Жалузите и конфигурацията на въздушния поток се регулират от жичен контролер, което дава възможност да се постигне комфортно охлаждане и отопление, като се избегне ефекта от излагане на директната въздушна струя.


  1. Mitsubishi Heavy
  2. AUX
  3. Daikin
  4. General
  5. Gree
  6. Toshiba
  7. Nippon
  8. Fujitsu
  9. Mitsubishi Electric
© 2003-2021 - Bittel Всички права запазени. Онлайн решаване на спорове
Klimaticite.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. Продължавайки да ползвате сайта ни, Вие се съгласявате с това. Още информация
Чат с нас!