Меню

VRF система / Variable Refrigerant Flow – системи с променлив поток на хладилния агент/

Иновативната VRF технология се използва за централна климатизация на жилищни, обществени или производствени сгради, като едно външно тяло захранва няколко вътрешни тела, които могат да бъдат с различна мощност и от различен вид според изискванията и потребностите. Като световен лидер в сферата на високите технологии Toshiba разработва продукти, които ще подобрят изцяло ежедневието ви. Този вид климатици използва променлив поток на хладилния агент, за постигане на максимален комфорт и висока енергийна ефективност. Когато системата е в работен режим, топлообменникът на външното тяло и инверторният компресор осигуряват необходимата мощност по възможно най-ефективния начин, като оптимизират изразходваното количеството енергия, което може да се намали до 30 % в сравнение с обикновените системи.

 


История на VRF системи

Toshiba навлиза в пазара на VRF системите през 1993 г., като представя своята усъвършенствана двутръбна Super Multi система и след бързо разрастване през 2004 г. компанията пуска на пазара новата Super Modular Multi System – SMMS, която е оптимизирана за употреба с енергийноефективни, безвредни за озоновия слой хладилни агенти R410A. Впоследствие излиза и тритръбната модулна система Super Heat Recovery Multi – SHRMi, както и ново поколение на двутръбната система SMMSi. За последните 47 години Toshiba си поставя амбициозната цел да проектира и произведе най-съвременната климатична система, която интегрира иновативни технологии във всички области – от безупречната работа до намалената консумация на електричество, от подобряване и освежаване на въздуха до експертно обслужване и консултация.

 


Приложения и предимства

VRF системите предлагат на своите потребители безопасна работа, надеждност, комфорт, гъвкавост, лесен монтаж, дълъг експлоатационен живот и намалена консумация на електроенергия. Системата е подходяща за инсталиране в различни търговски центрове, офис сгради, болници, хотели и други помещения, при които редуцирането на разходите за електрическа енергия е от съществено значение. Днес тези системи намират също приложение и в луксозни жилищни сгради, където повече от една стая се нуждае от климатизация. Като допълнение подобрените вътрешни тела имат следните предимства: лесен и евтин монтаж, както и прецизен работен режим. Широкият продуктов асортимент включва пълна серия от външни тела с мощност от 14kW до 135kW и вътрешни тела с мощности 2,2kW до 28kW, които доставят чист и свеж въздух до стаите в сградата.

 


Плавно управление и стабилна работа

Благодарение на инверторната технология, която използват компресорите, компания Toshiba е постигнала значително намаляване на електрическите и механичните напрежения, които са характерни при стартиране на всяка система с конвенционален компресор. Текущото изразходване на електроенергия при инверторните компресори се извършва плавно при стартиране на системата, така че да се намали износването на електрическите и механичните компоненти и да се увеличи надеждността. Интелигентното инверторно управление позволява регулиране на дебита на хладилния агент, съответстващ на мощността, необходима на всяко вътрешно тяло. Системата за контрол на маслото непрекъснато следи за нивото на маслото във всички компресори. Ако е открит недостиг на масло в някой от компресорите, то автоматично се пренася от друг компресор в системата или друго външно тяло при модулните системи.

 


Широка гама вътрешни тела

Богатият избор на модели и размери вътрешни тела, съвместими с VRF системите, гарантира перфектно решение за различно приложение. Работата на всички елементи от системата е максимално подобрена: ниски нива на шум, оптимизирана въздушна струя и изключително компактен дизайн, който спестява време и средства за монтаж. Последните попълнения към продуктовата гама – компактното високостенно вътрешно тяло и каналното нископрофилно тяло, потвърждават ангажираността на Toshiba да създаде идеалната атмосфера. Вградената високонапорна дренажна помпа във вътрешните тела, позволява те да бъдат монтирани в средата на големи помещения. Повечето вътрешни тела предоставят възможност за инсталиране на въздуховод за пресен въздух. Toshiba предоставя перфектни нива на температурен комфорт, като осигурява здравословна среда, висока технология, максимална ефективност и модерен дизайн.

 


Безупречна работа при частичен товар

Консумацията на системите се влияе силно от външната температура и през повечето време компресорът работи в условие на частичен товар. DC двойнороторният компресор на Toshiba се отличава с високата си ефективност при частично натоварване, водеща до сезонно енергийно потребление, по-ниско от това на обикновения роторен компресор. Така усъвършенстваните двойнороторни компресори не само повишават енергийната ефективност, но също така значително допринасят за понижаване нивата на шума.


  1. Mitsubishi Heavy
  2. AUX
  3. Daikin
  4. General
  5. Gree
  6. Toshiba
  7. Nippon
  8. Fujitsu
  9. Mitsubishi Electric
© 2003-2021 - Bittel Всички права запазени. Онлайн решаване на спорове
Klimaticite.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. Продължавайки да ползвате сайта ни, Вие се съгласявате с това. Още информация
Чат с нас!