Меню

VRV - оригиналът

VRV е първата в света индивидуална климатична система с регулиране на променливия поток на хладилния агент. Представена е за първи път през 1982 г. от Daikin, а името VRV произлиза от технология, която наричаме "променлив обем на хладилния агент" (Variable Refrigerant Volume). Системата VRV на Daikin е многозонова климатична система с регулиране на променливия поток на хладилния агент, която се състои от едно външно тяло и много на брой вътрешни тела. Тя ви осигурява възможност за поддържане на индивидуален зонов контрол във всяка стая или етаж от сграда. Телата могат да бъдат с различна мощност, размери и вид, като се свързват помежду си чрез обща тръбна мрежа, през която циркулира хладилният агент. VRV осигурява цялостно решение за отопление, охлаждане, вентилация, получаване на гореща вода, въздушни завеси и централизирано управление.

 


Висока енергийна ефективност и ниски експлоатационни разходи

Системите VRV оптимизират сезонната ефективност с високоефективни външни и вътрешни тела, с рекуперация на топлината, инверторна технология и интелигентен контрол на потреблението на енергия. Най-новите VRV системи не само изпълняват своите основни функции, но и отговарят на допълнителни високи изисквания при работен режим. Всяка VRV система трябва да бъде високоефективна, да функционира безпроблемно в работен режим, като осигурява желания комфорт, да работи целогодишно и да се отличава с ниски разходи за електроенергия и поддръжка. VRV системите разполагат с минимум два или три компресора, което позволява промяна на капацитета в работен режим.

 


Прецизно зоново управление

Индивидуалният контрол на температурата на всеки етаж или стая намалява разходите за електроенергия драстично. Тази гъвкавост прави VRV идеално решение за сгради с много ползватели или наематели, като отчитането на използваната електроенергия може да се извърши индивидуално за всяко домакинство или помещение. Това предимство е незаменимо при големи административни сгради и прави VRV технологията предпочитана пред всички останали. VRV системите се разделят на двутръбни и тритръбни. При двутръбните системи всичките вътрешни тела, свързани към едно външно тяло, работят или на охлаждане или на отопление, докато при тритръбните системи част от телата могат да работят на охлаждане, а друга част на отопление, което е изключително важно предимство при проектирането на изключително големи сгради. VRV системите са практични и функционални дори в преходните сезони, когато са налични резки промени във външната температура. Възможността за пренасяне на отделената, но неизползвана топлинна енергия към други зони от системата влияе положително върху енергийната ефективност и намалените текущи разходи.

 


Персонален комфорт

Системите VRV осигуряват свеж въздух, прецизна температура, оптимално ниво на влажност и минимално ниво на шум. Технологията за контрол на количеството хладилен агент позволява то да се регулира в зависимост от предварително зададените параметри. Този процес се осъществява с вграден във вътрешното тяло електронен терморегулиращ вентил, благодарение на който се постига равномерно поддържане на температурата. Вътрешните тела, които се монтират в различни помещения на сградата, могат да бъдат разнообразни по размер, вид и мощност - от стенен, таванен, подов, касетъчен или канален тип. Възможността за гъвкава и персонална конфигурация на VRV система ви позволява максимално да оптимизирате капацитета на вътрешните тела, което ще намали значително консумацията на електроенергия.

 


Гъвкав монтаж

Модулната технология на VRV системите е много гъвкава за балансиране на топлинните натоварвания в различни части на сградата. Някои модели VRV системи разполагат с VRV конфигуратор за лесно въвеждане в експлоатация. Този тип системи се характеризират с изключителна гъвкавост при проектирането им, като всеки модул може да бъде свързан с множество вътрешни тела в различна конфигурация според изискванията и потребностите на сградата от климатизация. Това предимство ви дава възможност да проектирате цялостна система за централна климатизация на сграда, но да я изградите поетапно според възможностите си. Към високотехнологичните системи VRV можете да монтирате допълнително вентилационен блок, който осигурява обмен на въздуха от стаята със свеж такъв отвън. Като резултат се постига изключително приятна и свежа атмосфера в помещението.

 


Най-добра сезонна ефективност и незаменим комфорт

Благодарение на своята революционна технология за променлива температура на хладилния агент, VRV IV постоянно регулира температурата на хладилния агент до температурата и капацитета, които са му реално необходими. Резултатът е максимална сезонна ефективност -до 28% по-добри резултати от предишните модели. Рационалното и практично предварително проектиране на системата в съответствие с изискванията и потребностите на сградата от климатизация е гаранция за незаменим комфорт във всяко едно кътче или помещение.


  1. Mitsubishi Heavy
  2. AUX
  3. Daikin
  4. General
  5. Gree
  6. Toshiba
  7. Nippon
  8. Fujitsu
  9. Mitsubishi Electric
© 2003-2021 - Bittel Всички права запазени. Онлайн решаване на спорове
Klimaticite.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. Продължавайки да ползвате сайта ни, Вие се съгласявате с това. Още информация
Чат с нас!