Меню
Търси

Как да подготвим климатика си за лятото

Никой не иска да остане без климатик в разгара на лятото. Ето защо трябва да направите добър оглед на вашия климатик, за да може той да работи с пълен капацитет през горещите летни дни.

Проверете термостата
Имате още малко време преди лятото да пристигне. Това е идеалният момент да проверите дали термостатът на климатика ви е изправен. Забележете дали при понижаване на температурата климатикът реагира и започва да работи.

Почистете намотките, изпарителя и филтрите
Филтрите не са единственото, което трябва да се почиства в климатика. За да е правилно почистен вашият климатик, трябва да се отстранят всякакви остатъци, прах и натрупвания от бобините на кондензатора, изпарителя и накрая и от филтрите. Това осигурява по-високо качество на въздуха и помага да запазите максималния капацитет на вашия климатик.

Проверка за течове на фреона
Това е задача за техниците! Няма причина да се сменя фреонът освен ако не изтича. Да го сменяте сами може да бъде опасно. Обадете се на специализирана фирма, за да проверите изправността на фреона в системата.

Проверете отводняването
Чрез източването на кондензата премахвате излишната влага. Запушването на отводнителния канал може да се отрази на производителността на климатика и да нанесе сериозни повреди. Задържането на вода в кондензната ваничка ще доведе до увеличаване на влагата в климатика ви, а това може да причини поява на мухъл, гъбички и плесен.

Поставете нов климатик
Отрази ли се миналото лято зле на бюджета? Може би е време да замените стария си климатик с по-ефективен и икономичен модел. Ако климатикът ви ще работи 24 часа в седмицата, най-добре е да инвестирате в такъв, който ще намали разходите ви в дългосрочен план. Обърнете внимание на сезонния коефициент на охлаждане (SEER). Колкото по-висок е той, толкова повече ще спестите от месечните си сметки. Климатиците от хиперинверторен тип се характеризират с изключително висок коефициент на охлаждане. Със своя SEER до 9,1 и енергиен клас А+++ хиперинверторен климатик Toshiba Super Daiseikai 8 се нарежда сред най-икономичните климатизатори на пазара.

Богата и разнообразна гама от климатични системи и още полезна информация можете да откриете на климатичната платформа www.klimaticite.bg

© 2003-2024 - Bittel Всички права запазени. Онлайн решаване на спорове
Klimaticite.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!