Меню
Търси

Подходящият климатик е ключ към вашия комфорт

Когато купувате нов климатик за вашия дом или офис, от изключително значение е комфортът, който той може да ви осигури.
Обърнете внимание на следните три основни фактора, които благоприятстват вашия комфорт.

Първо, контролът на температурата.
Когато навън е студено трябва да поддържате температурата в помещението висока и обратното. Осигуряването на постоянна температура е от голямо значение за здравето и комфорта ви. Организмът е застрашен от куп болести, ако често се излага на температурни промени.
С избора на високоефективна система ще избегнете проблема с температурните колебания, тъй като температурата на въздушния поток се изменя много прецизно – обикновено с разлика около 1 °C. Работната скорост на компресора и промените на температурата в помещението се следят непрекъснато, за да се изчисли най-ефективното подаване на напрежение за поддържане на температурата в комфортни граници.

Второ, нивото на шум.
Климатикът ви функционира при определени нива на шум на вътрешното и външното тяло, които са от съществено значение за спокойствието на вашето семейство. Нивото на шум се измерва в децибели (dB). Това е относителна единица, която служи за сравнение на силата на един звук спрямо силата на друг. Като пример: нивото на шепот е 25-30 dB, при нормален разговор отговаря на 35-45 dB, а разговорът на висок тон е 50-70 dB. При повечето климатични системи нивото на шум на вътрешното тяло е в рамките на 19-43 dB, а на външното – 45-56 dB. Сред най-безшумните климатични системи се нареждат Daikin Nexura с възможността на вътрешното тяло да достига ниво на шум едва 19 dB(A) в режим на отдаване на топлина.
Звуковата мощност, която е изложена в техническите характеристики на климатика, е актуална само за нов и монтиран съгласно изискванията климатик. Непрофесионалното монтиране на климатизатора води до увеличение на нивото му на шум. Външните тела трябва да са възможно най-отдалечени от прозорци, за да не нарушават както вашия комфорт, така и този на съседите ви.
Мощността, с която функционира климатикът, е от огромно значение. Високоефективните климатици работят с по-малка мощност и съответно с по-нисък генериран шум.

Трето, влажността на въздуха.
Вашият климатизатор спомага за премахването на влагата във въздуха. Високата относителна влажност създава условия за развитие на плесен и мухъл. Чрез използването на високоефективна система по-дълго на по-слаба мощност можете по-ефективно да премахнете влагата от въздуха. При продължителна работа на системата на ниска мощност също така се филтрира повече прах и вредни за здравето частици. Някои модели климатици предлагат функция за регулиране нивото на влажността в помещението. Такива са например климатиците от серията Ururu Sarara на Daikin, които се грижат за здравето на дихателната система и комфорта ви.

Богата и разнообразна гама от високоефективни климатични системи и още полезна информация можете да откриете на климатичната платформа www.klimaticite.bg

© 2003-2024 - Bittel Всички права запазени. Онлайн решаване на спорове
Klimaticite.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!