Меню
Търси

Канален климатик Daikin FBA125A + RZASG125MY1 - трифазен

Канален климатик FBA125A / RZASG125MY1 от продуктовата гама канални климатици на Daikin е предназначен за скрит монтаж в таван с минимална височина от 300 мм. Отличава се с върхова енергийна ефективност, изключително ниски нива на шум и оптимален температурен комфорт с равномерно разпределение на въздушната струя.

 • Код: fba1253
 • Няма наличност
 • Тегло: 22.00 кг

Документация

Потребителска документация
 • Ръководство за монтаж за Daikin FBA125A / RZASG125MY1 Свали
 • Справочно ръководство на монтажника за Daikin FBA125A / RZASG125MY1 Свали

Мнения

 1. Добави мнение
 2. 1 2 3 4 5

Техническа информация

 • Основни характеристики
 • Отдавана мощност на охлаждане (Мин./Ном./Макс):

  - / 12.0 / - kW

 • Отдавана мощност на отопление (Мин./Ном./Макс):

  - / 13.5 / - kW

 • Консумирана мощност на охлаждане (Мин./Ном./Макс):

  - / 3.72 / - kW

 • Консумирана мощност на отопление (Мин./Ном./Макс):

  - / 3.85 / - kW

 • Мощност (BTU):

  42 000 BTU

 • EER (хладилен коефициент на охлаждане):

  3.23

 • SEER (сезонен коефициент на охлаждане):

  5.22

 • COP (коефициент на трансф. отопление):

  3.51

 • SCOP (сезонен коефициент на трансф. отопление):

  4.05

 • Годишен разход на електроенергия (Охлаждане / Отопление):

  805 / 4390 kWh

 • Енергиен клас на охлаждане / отопление (умерена зона):

  A / A

 • Работна температура на охлаждане:

  -15 ~ 46 °C

 • Работна температура на отопление:

  -15 ~ 15.5 °C

 • Подходящ за помещения до:

  83 кв. м

 • Гаранция:

  36 месеца

 • Хладилен агент:

  R-410A / R-32

 • Захранване (Фаза/Честота/Напрежение) :

  3~/50/380-415

 • Вътрешно тяло
 • Размери:

  245 x 1400 x 800 В x Ш x Д (мм)

 • Тегло:

  46 кг

 • Ниво на шум на охлаждане (Високо/Ном./Ниско/Безшумно):

  37 / 35 / 32 / - dB

 • Ниво на шум на отопление (Високо/Ном./Ниско/Безшумно):

  37 / 35 / 32 / - dB

 • Външно тяло
 • Компресор:

  Daikin

 • Размери:

  990 x 940 x 320 В x Ш x Д (мм)

 • Тегло:

  74 кг

 • Тръбни връзки - течна / газообразна фаза:

  9.52 / 15.9 mm (3/8" / 5/8")

 • Ниво на шум на охлаждане (Високо/Ном./Ниско/Безшумно):

  - / 54 / - / - dB

 • Ниво на шум на отопление (Високо/Ном./Ниско/Безшумно):

  - / 58 / - / - dB

Подробно описание

Гъвкав монтаж

Климатици от канален тип Daikin са изключително гъвкави при монтаж поради разнообразието от модели и опции за създаване на напор на въздуха. „Slim” моделите имат височина само 245 мм, което прави възможно монтирането им в тавани с височина от 300 мм. Възможността да бъде избрана всмукателната страна отзад или отдолу прави този климатик предпочитан от дизайнери и проектанти.

Канален климатик Daikin FBA125A + RZASG125MY1 - трифазен

Канален климатик Daikin FBA125A + RZASG125MY1 - трифазен

Максимален комфорт

При канални климатици Daikin максималният комфорт е гарантиран независимо от дължината на въздуховода, което дава неограничен избор за място на поставяне на решетките. Мястото може да бъде избрано на стената или в тавана, така че да се избегнат директните студени течения, а притокът от въздух да бъде разпределен равномерно в помещението.


Широк работен температурен обхват

Серията канални климатици SkyAir предоставят широк работен температурен обхват. При режим охлаждане поддържаният диапазон от -5°С до +43°С прави тези канални климатици идеални за използване дори в сървърни помещения, където се изисква охлаждане дори и при ниски външни температури. При режим отопление запазването на висока енергийна ефективност при външна температура от -25°С допринася за ниска консумация на електроенергия и високо енергоспестяване.

Канален климатик Daikin FBA125A + RZASG125MY1 - трифазен

Сезонна ефективност

Сезонната ефективност показва много по-точно и реалистично ефективността за целия сезон при отопление или охлаждане, като се отчитат различните условия на температура и натоварване. Високата енергийна ефективност е неразривно свързана с ниска консумация на електроенергия.

Инверторна технология

Инверторната технология позволява всеки климатик да регулира своята изходяща мощност за отопление или охлаждане според температурата в стаята. Зададената стайна температура се достига бързо, а всеки инверторен климатик я поддържа постоянно при високи нива на енергийна ефективност и намалено потребление на електроенергия.

Режим на работа при напускане на дома

Този режим ви позволява да поддържате вътрешната температура на определено ниво, когато сте извън помещението. При активиране климатикът работи на минимална мощност, като поддържа определена температура, за да осигури комфортна атмосфера, когато се приберете.

Само вентилатор

Климатикът може да се използва само като вентилатор. Тази функция ви дава възможност да раздвижите въздуха в помещението.

Изключително тихи

Вътрешните тела на Daikin са изключително тихи независимо от режима им на работа. Активирането на този режим гарантира изключително безшумна работа на външното тяло при поддържане на достигнатия температурен комфорт. Високата енергийна ефективност се запазва, а нивото на шума е толкова ниско, че вие и вашите съседи ще се насладите на тиха и спокойна среда.

Автоматично превключване между охлаждане и отопление

Автоматично избира режим на охлаждане или отопление за достигане на зададената температура.

Въздушен филтър

Въздушният филтър премахва частиците прах във въздуха, като осигурява постоянно подаване на чист въздух в помещението. Тази функция е изключително важна, защото поддържа свежа и здравословна атмосфера в климатизираните помещения.

Програма за изсушаване на въздуха

Дава възможност да се намали степента на влажност, без да се променя температурата в помещението. Вие разполагате с възможността да регулирате нивото на влажност в помещението в зависимост от индивидуалните си изисквания и предпочитания.

Три степени на оборотите на вентилатора

Тази опция ви предоставя възможност да регулирате сами силата на въздушната струя според индивидуалните си предпочитания. Ако желаете да достигнете много бързо желаната температура в помещението, може да настроите вентилатора на по-силна скорост.

Седмичен таймер

Седмичният таймер позволява да зададете до четири работни периоди в денонощието, седем дни в седмицата. Освен удобство, функцията спомага за намаляване на сметките ви за електроенергия (седмичен таймер е наличен само на жични дистанционни управления).

Инфрачервено дистанционно управление (Опционално)

Инфрачервено дистанционно управление с течно-кристален дисплей улеснява максимално управлението на вашия климатик, като ви предоставя незаменимата възможност за включване, изключване и регулиране на функциите от разстояние.

Жично дистанционно управление (Опционално)

Жичното дистанционно управление ви предоставя възможност да управлявате функциите на климатика от разстояние. Интелигентният интерфейс на този контролер ще ви помогне да регулирате вашата климатична система изцяло според изискванията ви за температурен комфорт.

Централизирано управление (Опционално)

Предоставя възможност за централизирано управление на няколко климатика от една централна точка. Благодарение на тази функция вие можете да пускате, спирате и регулирате няколко климатика едновременно.

Автоматично рестартиране

Функцията за автоматично рестартиране позволява на климатика да се включи с последните зададени настройки след внезапно спиране и последващо възобновяване на електрозахранването.

Самодиагностика

Функцията следи за необичайни действия или грешки и когато такива се регистрират, системата се изключва автоматично.

Комплект дренажна помпа

Благодарение на вградената дренажна помпа кондензираната вода, която се събира по време на охлаждане, може лесно да се изпомпи през тръба. Вградените електромотори гарантират безшумна работа на дренажните помпи и ниско потребление на електроенергия.

Двойни/тройни/сдвоени приложения

Към само 1 външно тяло могат да бъдат свързани 2, 3 или 4 вътрешни тела, дори ако имат различен капацитет. Всички вътрешни тела работят в същия режим (охлаждане или отопление) и се контролират от едно дистанционно управление. Приложимо за единични големи пространства, в които се постига равномерно разпределение на въздуха и температурата.

Приложение на мулти модели

Тази опция ви дава възможност да свържете няколко вътрешни тела /до 5 на брой/ към едно външно тяло в мултисплит система. По този начин вие можете да климатизирате няколко помещения с едно външно тяло, а инсталацията на вътрешните тела може да се извърши поетапно. Всички вътрешни тела могат да се управляват отделно в рамките на същия режим.

VRV за битово приложение

Към едно външно тяло могат да се свържат до 9 вътрешни тела (дори с различни капацитети и до клас 71). Всички вътрешни тела могат да се управляват отделно в рамките на същия режим.

 

© 2003-2024 - Bittel Всички права запазени. Онлайн решаване на спорове
Klimaticite.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!