Меню
Търси

Касетъчен климатик Daikin FCAG140B + RZASG140MY1 - трифазен

Касетъчен климатик FCAG140B / RZASG140MY1 от серия климатици Daikin е таванна касета с кръгъл поток на разпределение на въздуха. Уникалният ѝ нископрофилен дизайн позволява инсталиране в много ниски окачени тавани, като декоративният панел се монтира плътно към тавана.

 • Код: FCAG140A_cass2
 • Няма наличност

Мнения

 1. Добави мнение
 2. 1 2 3 4 5

Техническа информация

 • Основни характеристики
 • Отдавана мощност на охлаждане (Мин./Ном./Макс):

  - / 13.4 / - kW

 • Отдавана мощност на отопление (Мин./Ном./Макс):

  - / 15.5 / - kW

 • Консумирана мощност на охлаждане (Мин./Ном./Макс):

  - / 4.45 / - kW

 • Консумирана мощност на отопление (Мин./Ном./Макс):

  - / 4.54 / - kW

 • Мощност (BTU):

  48 000 BTU

 • EER (хладилен коефициент на охлаждане):

  3.01

 • COP (коефициент на трансф. отопление):

  3.41

 • Работна температура на охлаждане:

  -15 ~ 46 °C

 • Работна температура на отопление:

  -15 ~ 15.5 °C

 • Подходящ за помещения до:

  96 кв. м

 • Гаранция:

  36 месеца

 • Хладилен агент:

  R-410A / R-32

 • Захранване (Фаза/Честота/Напрежение) :

  3~/50/380-415

 • Вътрешно тяло
 • Размери:

  246 x 840 x 840 В x Ш x Д (мм)

 • Тегло:

  24 кг

 • Ниво на шум на охлаждане (Високо/Ном./Ниско/Безшумно):

  41 / 35 / 29 / - dB

 • Ниво на шум на отопление (Високо/Ном./Ниско/Безшумно):

  41 / 35 / 29 / - dB

 • Външно тяло
 • Компресор:

  Daikin

 • Размери:

  990 x 940 x 320 В x Ш x Д (мм)

 • Тегло:

  81 кг

 • Тръбни връзки - течна / газообразна фаза:

  9.52 / 15.9 mm (3/8" / 5/8")

 • Ниво на шум на охлаждане (Високо/Ном./Ниско/Безшумно):

  < 55 dB

 • Ниво на шум на отопление (Високо/Ном./Ниско/Безшумно):

  < 59 dB

Подробно описание

Въздушен поток на 360⁰

Функцията за разпределение на въздушния поток на 360⁰ осигурява равномерното му разпространение в помещението, без да се създават „мъртви“ зони, където не достига циркулиращ въздух. Безспорно предимство при този тип инверторни климатици е значителното редуциране на въздушните и температурните колебания. Като резултат вие получавате оптимален температурен комфорт във всяка една част от стаята, както и висока енергийна ефективност.

Касетъчен климатик Daikin FCAG140B + RZASG140MY1 - трифазен

Касетъчен климатик Daikin FCAG140B + RZASG140MY1 - трифазен

Интелигентни сензори за оптимална климатизация (Опционално)

Сензорът за присъствие и подовият сензор са иновативни и ефективни функции, които се инсталират допълнително към таванна касета с кръгъл поток FCAG-B. При активиране на сензорът за присъствие датчикът отчита присъствието на хора в помещението и насочва въздушната струя встрани от всеки човек, за да се избегне директния студен въздушен поток. Когато помещението е празно, е възможно автоматичното регулиране на зададената температура с 2, 3 или 4 ⁰С или изключване на касетата, за да се намали консумацията на електрическа енергия. Подовият сензор отчита температурната разлика между въздуха на тавана и този на пода и пренасочва въздушния поток, за да се осигури равномерно разпределение на температурата и да елиминира усещането за студени крака.


Гъвкав монтаж и неограничено приложение

Благодарение на възможността за регулиране на въздушния поток чрез жичния дистанционен контролер можете да инсталирате касета FCAG-B във всяко едно място от окачения таван. Климатикът разполага с 23 различни конфигурации на въздушния поток, което предоставя изключително гъвкав монтаж. Дори при ремонтни дейности или разместване на обзавеждането не е необходимо да променяте местоположението на вътрешното тяло. Лесният и гъвкав монтаж позволява този тип касета да се инсталира дискретно в различни по предназначение помещения и сгради. Декоративният панел се предлага в три разновидности: бял със сиви жалузи, бял със бели жалузи или самопочистващ се.

Касетъчен климатик Daikin FCAG140B + RZASG140MY1 - трифазен

Касетъчен климатик Daikin FCAG140B + RZASG140MY1 - трифазен

Усъвършенстван дистанционен контролер

Касета FCAG-B разполага с подобрен жичен дистанционен контролер, чрез който можете да управлявате функциите на климатика. Освен възможността за пълен и независим контрол на четирите клапи, можете да използвате и трите отделни програми – лято, зима, преходен сезон, както и функцията за работа по време на ваканция за деактивиране на таймера за програмиране. Таванна касета FCAG-B е снабдена и с три седмични таймера, както и механизъм за отчитане потреблението на електроенергия за последния ден/месец/година.


Самопочистващ се панел (Опционално)

Касета с кръгъл поток FCAG-B предоставя възможност за допълнително поставяне на специален преден панел с вграден самопочистващ се филтър, благодарение на който ще повишите ефективността на климатика до 50 % и ще осигурите постоянен приток на свеж и чист въздух. Филтърът се самопочиства всеки ден, като събраният прах се съхранява в специален контейнер, който може да издържи до 12 месеца без почистване. Светлинен индикатор показва кога е необходимо да се почисти, като тази дейност се извършва лесно и бързо с помощта на прахосмукачка.

Касетъчен климатик Daikin FCAG140B + RZASG140MY1 - трифазен

Касетъчен климатик Daikin FCAG140B + RZASG140MY1 - трифазен

Висока енергийна ефективност

Касета с кръгъл поток FCAG-B е усъвършенстван и високотехнологичен продукт, който е специално проектиран с цел да създаде оптимален температурен комфорт в съчетание с висока енергийна ефективност, ниски разходи за потребление на електроенергия и минимално въздействие върху околната среда. Благодарение на вградения сензор за присъствие консумацията на електроенергия може да се намали до 27 %, а самопочистващият панел може да повиши енергийната ефективност до 50 %. Производителите на таванна касета FCAG-A са разработили специални елементи - малък тръбен топлообменник, постояннотоков електромер на вентилатора и дренажна помпа, които спомагат значително за понижаване на разходите за електроенергия.


Сезонна ефективност

Сезонната ефективност показва много по-точно и реалистично ефективността за целия сезон при отопление или охлаждане, като се отчитат различните условия на температура и натоварване. Високата енергийна ефективност е неразривно свързана с ниска консумация на електроенергия.

Инверторна технология

Инверторната технология позволява всеки климатик да регулира своята изходяща мощност за отопление или охлаждане според температурата в стаята. Зададената стайна температура се достига бързо, а всеки инверторен климатик я поддържа постоянно при високи нива на енергийна ефективност и намалено потребление на електроенергия.

Режим на работа при напускане на дома

Този режим ви позволява да поддържате вътрешната температура на определено ниво, когато сте извън помещението. При активиране климатикът работи на минимална мощност, като поддържа определена температура, за да осигури комфортна атмосфера, когато се приберете.

Само вентилатор

Климатикът може да се използва само като вентилатор. Тази функция ви дава възможност да раздвижите въздуха в помещението.

Самопочистващ се филтър

Филтърът се почиства автоматично веднъж дневно. Благодарение на тази функция вашият климатик ви осигурява постоянен поток на чист и свеж въздух, защото въздушната струя не се блокира от натрупания прах. Отстраняването на праха е опростено и лесно и не изисква демонтиране на филтрите и ръчно почистване.

Подов сензор и сензор за присъствие

Когато управлението на въздушния поток е включено, сензорът за присъствие насочва въздушния поток встрани от всяко лице в стаята. Посоката на въздушния поток се приспособява според регистрираното присъствие на хора, като по този начин се предотвратяват студените течения, директно насочени към хората в стаята. Подовият сензор отчита средната температура на пода и пренасочва въздушния поток, за да се осигури равномерно разпределение на температурата.

Предотвратяване на течение

При активиране на тази функция посоката на разпределение на въздуха автоматично се задава в хоризонтално положение, а вентилаторът работи на ниска скорост, за да се предотвратят студените течения. След достигане на зададената температура разпределението на въздуха и скоростта на вентилатора се регулират според индивидуалните потребности и изисквания.

Изключително тихи

Вътрешните тела на Daikin са изключително тихи независимо от режима им на работа. Активирането на този режим гарантира изключително безшумна работа на външното тяло при поддържане на достигнатия температурен комфорт. Високата енергийна ефективност се запазва, а нивото на шума е толкова ниско, че вие и вашите съседи ще се насладите на тиха и спокойна среда.

Автоматично превключване между охлаждане и отопление

Автоматично избира режим на охлаждане или отопление за достигане на зададената температура.

Въздушен филтър

Въздушният филтър премахва частиците прах във въздуха, като осигурява постоянно подаване на чист въздух в помещението. Тази функция е изключително важна, защото поддържа свежа и здравословна атмосфера в климатизираните помещения.

Програма за изсушаване на въздуха

Дава възможност да се намали степента на влажност, без да се променя температурата в помещението. Вие разполагате с възможността да регулирате нивото на влажност в помещението в зависимост от индивидуалните си изисквания и предпочитания.

Предотвратяване на замърсяването на тавана

Активирането на тази функция регулира въздушната струя, така че да не духа продължително време в хоризонтално положение, което предотвратява появата на петна по тавана.

Автоматично вертикално въртене на жалузите

Функцията предоставя възможност за избор на автоматично вертикално въртене на жалузите за въздуха, което осигурява равномерно разпределение на въздушния поток и оптимален температурен комфорт.

Три степени на оборотите на вентилатора

Тази опция ви предоставя възможност да регулирате сами силата на въздушната струя според индивидуалните си предпочитания. Ако желаете да достигнете много бързо желаната температура в помещението, може да настроите вентилатора на по-силна скорост.

Индивидуално управление на всяка клапа

Индивидуалното управление на клапите улеснява регулирането на една или повече клапи чрез жично дистанционно управление. Всяка клапа може да се контролира поотделно, което осигурява оптимален комфорт на въздушния поток. Предлагат се и допълнителни затварящи комплекти.

Седмичен таймер

Седмичният таймер позволява да зададете до четири работни периоди в денонощието, седем дни в седмицата. Освен удобство, функцията спомага за намаляване на сметките ви за електроенергия (седмичен таймер е наличен само на жични дистанционни управления).

Инфрачервено дистанционно управление (Опционално)

Инфрачервено дистанционно управление с течно-кристален дисплей улеснява максимално управлението на вашия климатик, като ви предоставя незаменимата възможност за включване, изключване и регулиране на функциите от разстояние.

Жично дистанционно управление (Опционално)

Жичното дистанционно управление ви предоставя възможност да управлявате функциите на климатика от разстояние. Интелигентният интерфейс на този контролер ще ви помогне да регулирате вашата климатична система изцяло според изискванията ви за температурен комфорт.

Централизирано управление (Опционално)

Предоставя възможност за централизирано управление на няколко климатика от една централна точка. Благодарение на тази функция вие можете да пускате, спирате и регулирате няколко климатика едновременно.

Автоматично рестартиране

Функцията за автоматично рестартиране позволява на климатика да се включи с последните зададени настройки след внезапно спиране и последващо възобновяване на електрозахранването.

Самодиагностика

Функцията следи за необичайни действия или грешки и когато такива се регистрират, системата се изключва автоматично.

Комплект дренажна помпа (стандартно)

Благодарение на вградената дренажна помпа кондензираната вода, която се събира по време на охлаждане, може лесно да се изпомпи през тръба. Вградените електромотори гарантират безшумна работа на дренажните помпи и ниско потребление на електроенергия.

Двойни/тройни/сдвоени приложения

Към само 1 външно тяло могат да бъдат свързани 2, 3 или 4 вътрешни тела, дори ако имат различен капацитет. Всички вътрешни тела работят в същия режим (охлаждане или отопление) и се контролират от едно дистанционно управление. Приложимо за единични големи пространства, в които се постига равномерно разпределение на въздуха и температурата.

Приложение на мулти модели

Тази опция ви дава възможност да свържете няколко вътрешни тела /до 5 на брой/ към едно външно тяло в мултисплит система. По този начин вие можете да климатизирате няколко помещения с едно външно тяло, а инсталацията на вътрешните тела може да се извърши поетапно. Всички вътрешни тела могат да се управляват отделно в рамките на същия режим.

VRV за битово приложение

Към едно външно тяло могат да се свържат до 9 вътрешни тела (дори с различни капацитети и до клас 71). Всички вътрешни тела могат да се управляват отделно в рамките на същия режим.

 

© 2003-2024 - Bittel Всички права запазени. Онлайн решаване на спорове
Klimaticite.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!