Меню
Търси

Избор на място за монтаж на външното тяло на климатика

Изборът на място за монтаж на външното тяло на климатика е важeн по отношение на ефективността му и законодателните разпоредби.

На първо място трябва да се провери какъв е допустимият тръбен път между двете тела на климатика според документацията на производителя. Масово климатиците за битова употреба поддържат около 10-20 м, мултисплит системите – 20-50 м, а професионалните климатици – над 50 м.

На второ място при избора е важно да се отчете влиянието на околната среда в зависимост от това за каква цел ще се използва климатикът – за охлаждане или отопление. По принцип най-добре е да се избират източни или западни страни, защото северните страни намаляват ефективността при отопление, а южните намаляват ефективността при охлаждане.

На трето, но не на последно място, трябва да се предвиди и отводняване на водата /конденза, който се получава при работа на външното тяло в режим на отопление. Така ще се предотврати евентуална повреда на фасадата или нещастен случай.

Избор на място за монтаж на външното тяло на климатика

Вижте нашите предложения за различни по вид и марка климатици: https://www.klimaticite.bg/c/klimatici

© 2003-2024 - Bittel Всички права запазени. Онлайн решаване на спорове
Klimaticite.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!