Меню
Търси

Почистване филтрите на вашия климатик

Почистването на филтрите на вашия климатик е от съществено значение за създаване и поддържане на чиста и свежа атмосфера в дома или офиса. Редовната поддръжка ще промени качеството на въздуха в помещението, значително ще подобри ефективността на климатикa и ще удължи експлоатационния му живот. Филтрите на климатика предпазват вътрешните компоненти от замърсяване и спомагат за пречистването на въздуха. Те се грижат не само за вас, като не допускат патогените и алергените да се разпространят в помещението, но и поддържат чиста и благотворна среда за семейството, близките или служителите ви. Регулярното им почистване е гаранция за по-качествен въздух и по-здравословен начин на живот.

 


Редовното поддържане на филтрите ви осигурява ежедневно чиста и свежа атмосфера, което неминуемо се отразява на качеството на живот. За да се насладите на приятния въздух в дома или офиса, ви препоръчваме да почиствате филтрите два пъти месечно. Предлагаме ви няколко съвета, за да извършите тази дейност максимално добре.

 


Стъпка 1: Отворете вашия климатик

Убедете се, че вашият климатик е изключен и не работи. Различните модели климатични системи се отварят по различни начини. Моля, прочетете инструкцията за експлоатация, приложена към вашия климатик при неговото закупуване.

 


Стъпка 2: Махнете филтрите

Премахнете внимателно филтрите от вашия климатик. Обърнете внимание дали са в запазен цялостен вид. Ако по мрежата има дупки, е добре да смените филтрите с нови, за да запазите атмосферата в дома или офиса чиста и свежа. Новите и здрави филтри ще предпазят и вътрешните компоненти на климатика от замърсяване.

 


Стъпка 3: Почистване с прахосмукачка

Използвайте прахосмукачка, за да премахнете наслоения прах и други дребни частици. Съветваме ви да внимавате при почистването, за да не нараните фината мрежа на филтрите и почистете максимално добре.

 


Стъпка 4: Измийте филтрите

Смесете в по-голям съд равни количества вода и оцет. Потопете филтрите и ги почистете старателно. Оцетът унищожава всички алергени и бактерии, които са наслоени във филтрите. Оставете ги да престоят в разтвора известно време. Съветваме ви да ги оставите за около 1 час, ако ги поддържате редовно. Ако не са били почиствани от доста време, ги оставете накиснати за 4 часа.

Стъпка 5: Изцеждане и изсушаване

Извадете филтрите от разтвора и ги оставете да се изцедят. Не ги изплаквайте допълнително. Оставете ги да изсъхнат сами, без да ги подсушавате механично. Добра възможност за максимално ефективно и бързо изсушаване е да ги оставите навън върху кърпа.

 


Стъпка 6: Поставете филтрите обратно

Поставете внимателно чистите филтри във вашия климатик и го затворете. Насладете се на по-чист и свеж въздух у дома или в офиса.

 

Ако търсите ефективна климатична система за вашия дом или офис, разгледайте нашите предложения хиперинветорни климатици: https://www.klimaticite.bg/c/invertorni/hiperinvertorni-klimatici

© 2003-2024 - Bittel Всички права запазени. Онлайн решаване на спорове
Klimaticite.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!